Menu

Light Age Blog

Materialele de care trebuie sa va feriti atunci cand cumparati imbracaminte bebelusi

In momentul in care alegeti imbracaminte bebelusi care sa se potriveasca micutului, dincolo de aspectul estetic sau pretul este materialul din care sunt confectionate. Este bine cunoscut faptul ca cele mai adecvate materiale pentru imbracaminte bebelusi sunt cele din fibre naturale asa cum este bumbacul.Totusi, este esential sa tineti cont de tipul de material utilizat pentru ca pana la urma este vorba despre sanatatea bebelusului dumneavoastra. Exista o serie de materiale care nu sunt deloc indicate pentru a fi purtate de bebelusi pentru ca adeseori sunt insotite de dezavantaje.

Materialele care nu se preteaza pentru imbracaminte bebelusi

In primul rand este vorba despre fibrele sintetice utilizate pentru crearea multor piese de imbracaminte bebelusi dar acestea nu sunt adecvate intrucat nu lasa pielea sa respire si nici nu ajuta la eliminarea toxinelor. Si mai mult decat atat, s-a demonstrat stiintific ca actiunea unui astfel de material asupra pielii bebelusului nu cauzeaza decat probleme dermatologice si alergii. Medicii dermatologi recomanda sa nu folositi imbracaminte bebelusi creata din materiale precum acril, poliester, nailon, vascoza, acetat si triacetate.


Poliesterul, denumit generic ,,bumbacul saraculuiā€ este una dintre cele mai rezistente fibre artificiale, nu se sifoneaza si nu se deterioreaza in timp. Ca sa nu mai spunem ca piesele de imbracaminte bebelusi create din acest material sunt si extrem de ieftine. Vizual poliesterul imita foarte bine matasea insa, tactil se simte imediat diferenta.
Materialele precum vascoza si acetatul mai sunt utilizate pentru a crea imbracaminte dar sunt fibre artificiale tratate si care nu sunt recomandate pentru a fi folosite in fabricarea imbracamintei pentru copii. Sunt materiale tratate cu substante precum soda caustica sau acid sulfuric ceea ce nu este deloc indicat pentru a fi purtat de copii.
Si sa nu mai vorbim despre substantele cu care aceste piese de imbracaminte bebelusi sunt tratate pentru ca sa reziste si sa isi pastreze cat mai bine forma. Practic, copilul va absorbi in piele aceste chimicale care pot sa ii creeze o multime de probleme la nivel dermatologic care sa necesite un timp indelungat de tratament medical. Tocmai de aceea este recomandat sa utilizati numai imbracaminte bebelusi din fibre naturale intrucat sunt cele mai potrivite pentru cei mici.

Teddy Shop un magazin online care stie ce au nevoie bebelusii

Pentru ca ne-am obisnuit clientii cu cele mai calitative piese vestimentare, va oferim acest lucru si dumneavoastra in magazinul nostru online www.teddyshop.ro. Aici veti gasi numai imbracaminte bebelusi adecvata si care poate sa fie folosita fara nici o problema.
Materialele sunt deosebit de importante intrucat au contact direct cu pielea bebelusului si tocmai de aceea trebuie sa acordati o atentie deosebita la ceea ce cumparati. Va recomandam sa va uitati intotdeauna pe eticheta si sa luati o decizie cat mai buna in ceea ce priveste achizitionarea pieselor de imbracaminte bebelusi.
In magazinul nostru online veti putea sa aflati toate informatiile despre piesele de imbracaminte bebelusi pe care le comercializam. De asemenea, veti putea sa decideti foarte usor care sunt piesele vestimentare potrivite si veti reusi sa cumparati tot ce aveti nevoie astfel incat garderoba micutului sa fie completa si sa nu lipseasca nimic.